Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Öğrenci Hemşireler Derneği (ÖHDER) ve Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu (THDÖK) Temsilciliği Süreci 09.11.2020

Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri kapsamında 5 Kasım 2020 tarihinde 'Öğrenci Hemşireler Derneği (ÖHDER) ve Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu (THDÖK) Temsilciliği Süreci' konulu etkinlik online olarak gerçekleştirilmiştir.

Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencilerimizden Yeşim AHLATCI, THDÖK; Berke YAZAR ise ÖHDER temsilciliği süreçlerini içeren sunumlarına derneklerin kuruluş amaçlarını anlatarak başlamışlardır. Öğrencilerimize THDÖK Başkanı Leyla DEMİR (Hacettepe Üniversitesi), THDÖK Marmara Bölge Sekreteri Kağan ARSLANDOĞMUŞ (Ankara Üniversitesi), THDÖK Medya ve İletişim Koordinatörü Hilal YILDIRIM (Ankara Üniversitesi), THDÖK Haliç Üniversitesi Temsilcisi Zeynep ULUDAĞ; ÖHDER Başkan Yardımcısı Yazın BASKAN (Ege Üniversitesi) ve ÖHDER Saymanı Umut ÖZDEMİR (Demokrasi Üniversitesi) eşlik etmişlerdir.

Yeşim AHLATCI ve Berke YAZAR sunumlarında mesleki örgütlenmenin öneminden, dernek faaliyetlerinden, pandemi sürecinde yapılan online etkinliklerden bahsetmişler ve arkadaşlarının etkinliklere katılımlarının önemini vurgulamışlardır.

Konuşmaların ardından soruları yanıtlayan öğrencilerimize Hemşirelik Bölümü akademisyenleri Sayın Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN ve Sayın Doç. Dr. Yazile SAYIN teşekkürlerini ve sağlık temennilerini sunarak etkinliği sonlandırmışlardır.